Løpetur

Maraton på is

Eventyrlige omgivelser og den garantert flateste maraton-traseen du noensinne har løpt kan gjøre The Frozen lake Marathon til en rask og minneverdig opplevelse.


The Frozen Lake Marathon på Tisleifjorden mellom Gol og Hemsedal arrangeres for andre året på rad og det skal løpes både maraton og halvmaraton og i. Skal du løpe ett litt annerledes maraton, trenger du ikke reise lenger enn til Buskerud.


I fjor deltok 183 deltakere fra 18 forskjellige land. Icebug Frozen Lake Marathon er verdens første Verdensmesterskap i isløp. 14. mars går startskuddet for de maksimalt 500 deltakerene, 890 meter over havet.


Brukes til vanlig som testbane

For at en voksen mann skal gå trygt på isen anbefaler Friluftsrådet Vest at den må være seks til syv centimeter tykk, men da må det være solid stålis. Du kan du veie 80 til 100 kilo uten å gå gjennom isen, men Friluftsrådet Vest vil samtidig fraråde alle å gå på is som er så tynn. Er isen derimot 10 centimeter tykk på et lite vann, eller 14 centimeter tykk på et større vann, regnes den som trygg for skøyting, skigåing og jogging.


Isen på Tisleifjorden er 80 centimeter tykk. Det er nok til å bære 30 tonn.


Er du likevel bekymret for om isen er trygg nok til å løpe på, er det godt å vite at betydelig tyngre doninger enn deg og meg jevnlig tester fart og form på isen.


Tisleifjorden brukes vanligvis til testing av biler og bildekk og er også en velbrukt lokasjon for fartsglade bilentusiaster med sans for glatt underlag.

Asics

Gel-Fujisetsu 2 GTX piggsko dame

1.599,-

Se i nettbutikk


Deltakere fra hele verden

Arrangøren av The Frozen Lake Marathon har satt et deltagertak på 500 løpere. Leser man resultatlistene fra i fjor ser man at Tisleifjorden ikke var breddfullt av løpere, men at flere av dem hadde reist langt for å løpe på is. Løpere fra Singapore, India, Ecuador, USA, Ukraina og 13 europeiske land snørte på seg piggskoene for å tilbakelegge enten 21 eller 42 kilometer på isen.


Løpet er åpent for alle. Det arrangeres også barneløp og kveldsløp dagen før starten på hel- og halv-maraton.

Asics

Gel-Fujisetsu 2 piggsko herre

1.599,-

Se i nettbutikk


Gode muligheter for raske løp

En løypeprofil kan ikke bli flatere enn vannrett. Og når underlaget er i vater skal det være mulig å løpe fort. Derfor er is-løpet skreddersydd for deg som liker å løpe fort.


Noen få dager før start blir det satt opp en sløyfe på 21 kilometer. Skal du løpe maraton løper du sløyfen to ganger. Nøyer du deg med halvmaraton, går du i mål etter én runde.


Under er løypekartet fra 2019.


Tilbake
Eksperttips
 
Topptur

Slik fungerer skredsøkeren

 
Topptur
Vit hva du skal se etter
 
Løpetur
Velg riktig løpesko
 
Tips til en morsom og billig ferie
 
Løpetur
Spensttrening for langdistanseløpere