Sykkel

Elsykkel gjør livet enklere

Hvis du ønsker å sykle til jobb uten å svette, eller er lei av å stå trangt når du reiser kollektivt, kan elsykkel være redningen. En elektrisk terrengsykkel kan også være et spennende alternativ for deg som liker å sykle i skog og fjell. 


Elsykkelen har blitt et fornuftig, miljøvennlig og spennende alternativ for folk som verdsetter frihet, mosjon og komfort. Elsykler gir deg ekstra hjelp opp til 25 km/t, men dersom du ønsker å sykle raskere enn 25 km/t må du sykle for egen maskin.


Hos INTERSPORT har vi et bredt utvalg av elsykler. Den viktigste forskjellen på de forskjellige elsyklene er motoren. Motoren på en elsykkel kan sitte på forhjulet, bakhjulet eller i kranken. De forskjellige løsningene har fordeler og ulemper.


Forskjellige motorer

Krankmotor er den mest energieffektive løsningen, og den motoren som gir mest naturlig sykkelfølelse. Vekten er sentralisert og kraften fra motoren går til samme sted som kraften fra bena. Krankmotorens ulempe er at den krever en spesialtilpasset ramme og koster mer enn en elsykkel med motor på for- eller bakhjul.

Fordi det er enklere å sette motor på for- eller bakhjulet er elsyklene som har denne løsningen billigere. Løsningen fører til et forskjøvet tyngdepunkt og gir følelsen av at du blir «dratt» eller «skjøvet» fremover.

Din innsats påvirker batteriet

Rekkevidden til en elsykkel er først og fremst avhengig av batteriet. Batterieffekten er oppgitt i wattimer (Wh). Jo flere wattimer, jo lenger rekkevidde har sykkelen. I tillegg vil din egen tråkkeinnsats ha stor påvirkning for rekkevidden. Legger du litt ekstra kraft i tråkket, vil sykkelen gå raskere og batteriet holde lengre.

Komponentene er like viktig på en elsykkel som på en vanlig sykkel

Bremser, gir og dekk er like viktige på en elektrisk sykkel som på en vanlig sykkel. På grunn av batteri og motor veier en elsykkel generelt mer enn en manuell sykkel. Kraftige bremser er nødvendig for kontrollert nedbremsing. Kraftige hydrauliske skivebremser foran og bak sørger for svært god modulasjon og bremseegenskaper.


Elsykkelens motor hjelper deg med å oppnå høy fart. Når det går fort er du avhengig av gode dekk og bra feste i underlaget. Velg sykkel og dekk som passer ditt bruk og veiene du skal sykle på.


Hos oss har vi elsykler i merkene Diamant, Giant, og Cannondale. Du kan velge mellom terreng-, hybrid- og bysykkelrammer. Kom innom en av våre butikker så hjelper våre eksperter deg å finne sykkelen som passer deg.

Tilbake
Eksperttips
 
Løp

5 tips til utendørs intervalltrening

 
Løp
8 nyttige tips for deg som vil begynne å løpe
 
Studio
Styrketrening du kan gjøre hjemme
 
Løp
Styrketrening for løpere
 
God smak, god energi