Foto: Casall
Langrenn

Foto: Casall

Guide: Hvordan bruke en "ski trainer"

Her viser vi hvordan du kan bruke det enkleste og beste verktøyet for å forbrede deg til skisesongen


Denne "skitreneren" er superenkel å bruke, ha med seg og oppbevare. Alt du trenger er en dør, noe som gjør den perfekt til å bruke hjemme eller på hytta. Ønsker du å komme deg i form til skisesongen? Da er denne et must-have! Slik bruker du den: 


Dette verktøyet er laget for å brukes hjemme og hjelper deg å trene teknikk, kondisjon og styrke. Den er så enkel at du hekter den over døren eller på kroker på veggen. Dette apparatet er laget for å skape en tilsvarende bevegelse som når du går på langrenn, slik du kan se på bilde nedenfor. 


Når burde du begynne å trene for skisesongen? 

Jogging, sykling og andre former for kondisjonstrening er supre måter å forberede deg til langrennssesongen på. Har du planer om å gå mye langrenn denne vinteren kan det være lurt å starte treningen en gang på sommeren eller høsten. I tillegg til kondisjonstrening er også balansetrening og uttøying lurt å gjøre litt av frem mot skisesongen. Denne skitreneren er perfekt for å starte treningen før snøen kommer. I tillegg slipper du dørstokkmila, som for mange av oss er en terskel å overkomme. 


Hvorfor burde du prøve ut langrenn?

Langrenn er super trening for hele kroppen. Du får trent kondisjon samtidig som du bruker styrke fra de store muskelgruppene i kroppen. Derfor er langrenn en sport som passer så og si alle aldre og en super måte å begynne å trene hvis det er en stund siden sist. I tillegg er det å komme seg ut i naturen godt for både kropp og sjel, og det er en aktivitet du kan gjøre alene eller sammen med andre. Med andre ord, kan det være både sosialt og gøy. I tillegg er det en fin mulighet å komme seg ut på vinteren, en periode hvor man allerede bruker mye tid inne. 
Tilbake
Eksperttips
 
Langrenn

Velg riktig langrennski

 
Topptur
Vit hva du skal se etter
 
Topptur
Slik fungerer skredsøkeren
 
Langrenn
Smøre ski - så enkelt gjør du det
 
Topptur
Dette bør du ha i topptursekken