Casall
Studio

Casall

Hjemmetrening med «ToolKit»

Det er mulig å få unna en ordentlig økt hjemme. Med dette treningssettet kan du ha økter for alt – armer, bein, mage, rumpe – you name it! Dette programmet er en økt for hele kroppen, men ikke la dette stoppe deg fordi mulighetene er mange.


Oppvarming

Start med 5 minutter på «foam roll» som oppvarming. Dette kan gjøre litt vondt, men det har en god effekt for kroppen. Jobb rullen på hele kroppen med fokus på bein, armer og rygg. Se flere «foam roll»-øvelser her.

Løp deretter på stedet 4 x 2 minutter.

 

Styrke for overkroppen

10-20 repetisjoner x 4 runder

Skulderpress med kettlebell

Hold kettlebellen med en hånd og plasser den andre på hoften. Press armen rett opp over hodet og returner til utgangsposisjon. Repeter på den andre siden.

 

Roing med treningsstrikk

Bøy deg ned og aktiver kjernen slik at ryggen er rett. Hold treningsstrikken med begge hendene. Dra strikken mot brystet og returner til utgangsposisjon. Fokuser på å presse skulderbladene sammen på toppen, samt å holde brystet hevet.

 

Push ups

Start i plankeposisjon, bøy armene så brystet kommer ned mot gulvet. Forsøk å holde kroppen rett ved å aktivere kjernen. Om dette blir for tungt kan man gjøre det på knærne også. Bruk kjernen på vei opp igjen.

 

Styrke for underkroppen

10-20 repetisjoner x 4 sett

Knebøy med treningsstrikk

Aktiver kjernen og ta en knebøy. Dytt fra gulvet og press hoften forover på toppen, stram setet også. Fokuser på å skyve knærne vekk fra kroppen.

 

«Clam» øvelse med minibånd

Ligg på siden med bøyde knær. Legg knærne litt foran deg. Aktiver kjernen og løft det øvre kneet så høyt det lar seg gjøre og gå tilbake til utgangsposisjon igjen. Repeter. Fokuser på å holde hoftene stabile.

 

«Mountain climber» med «sliders»

Stå i planke og aktiver kjernen ved å suge inn magen. Dra et og et kne mot brystet sake og kontrollert.

 

Avsluttende øvelser

10-20 repetisjoner x 3 sett

Beinsenk på matte

Støtt kroppen med underarmene og dra kneet mot brystet. Sug alltid magen inn mot ryggraden. Strekk ut et bein og returner til utgangsposisjon. Bytt bein og repeter.

 

Eselspark

Stå på alle fire med hendene under skuldrene og knærne under hoftene. Aktiver kjernen slik at du forsøker å være i den samme posisjonen gjennom hele øvelsen. Plasser minibåndet rundt knærne og sikre treningsstrikken mellom kneet og matten. Løft det andre beinet så høyt opp mot taket som mulig. Kom sakte ned igjen og repeter.

 

«Planke crunch» med «sliders»

Stå i plankeposisjon og aktiver kjernen ved å suge magen inn mot ryggraden. Løft rumpen opp mot taket og returner til plankeposisjon. Her gjelder rolige og kontrollerte bevegelser.

 

Ikke glem å tøye ut!

Tilbake
Eksperttips
 
Løp

5 tips til utendørs intervalltrening

 
Løp
8 nyttige tips for deg som vil begynne å løpe
 
Studio
Styrketrening du kan gjøre hjemme
 
Løp
Styrketrening for løpere
 
God smak, god energi