Sykkel

Kom deg lenger inn i skogen med elektrisk terrengsykkel


Lengre turer og flere friluftsopplevelser er noe av det en terrengelsykkel kan by på

Noen synes starten på sykkelturen er den tyngste delen. Jeg er en av dem. Når jeg starter hjemme må jeg sykle de samme to-tre kilometrene oppover, før jeg kommer frem i marka, hver gang. Det er aldri deilig å starte sykkelturen med biltrafikk og oppoverbakke, og jeg har lenge ønsket jeg kunne starte sykkelturen i skogen. Det kan jeg nå. Etter en test-tur var jeg solgt.


Den kraftige elektriske terrengsykkelen frakter meg til skogen på en rask og morsom måte, uten at jeg trenger å brenne mye av kruttet. Når jeg kommer frem til grusveier og stier, er bena lette og sykkelgleden fortsatt på topp.


Finn nye veier

Den innebygde krankmotoren åpner muligheter jeg ikke hadde før jeg unnet meg el-sykkelen. Jeg kommer lenger, raskere, og når jeg bruker motor er ikke mine tidligere sykkelruter lange nok. Nå kan jeg tilbakelegge flere kilometer i løpet av de to timene på sykkelsetet, enn jeg gjorde før jeg kjøpte el-sykkel. Det hender også klokken går veldig fort og tiden på setet blir lenger enn planlagt. El-sykkel i terreng er gøy.


Det er sjelden jeg orker å både trene å oppdage samtidig. Når jeg trener fokuserer jeg på å løpe eller sykle fort og komme raskt frem til målet. El-sykkelen ga treningen en ny dimensjon. Motoren hjelper meg frem til mindre besøkte områder i marka, og gjør at jeg fortsatt orker å tråkke i krevende terreng, selv om jeg egentlig er fremme ved turmålet. Ved hjelp av min nye, elektriske turvenn oppdager jeg nye sykkelstier og steder jeg tidligere ikke har tatt meg tid til å utforske.


Motorisert sykkel egner seg godt til fiske- og teltturer

Ønsker du å komme deg bort fra folk og sette opp teltet på et sted uten masse trafikk?


Pakker du sykkelveskene med turutstyr og tråkker lett noen kilometer innover i marka, er det lettere å finne sitt eget lille fristed. Telt-, bål- og fiskeplasser nær de største byene blir mye besøkt. Områdene blir ofte preget av utbrente bål og forsøpling, mens fisken har lært å frykte mennesker og sluttet å bite. Hvis fisken først biter er den ofte liten. Ønsker du en bedre villmarksopplevelse må du lenger ut i skogen, og det hjelper el-sykkelen deg med.


Nå overnattingsplasser hvor det fortsatt finnes ved og vann som fortsatt har bitevillig, fin ørret. Villmarken er aldri langt unna i Norge, og med el-sykkel kommer den enda nærmere.


Vil du ha med deg familien på tur, finnes det også elektriske terrengsykler for barn.


Tre fordeler med el-terrengsykkel

  1. Du når stier som tidligere lå for langt unna.
  2. Du kan spare kreftene til du trenger dem.
  3. Godt egnet til lengre turer i marka med oppakning på sykkelen.
Tilbake
Eksperttips
 
Løp

5 tips til utendørs intervalltrening

 
Løp
8 nyttige tips for deg som vil begynne å løpe
 
Studio
Styrketrening du kan gjøre hjemme
 
Løp
Styrketrening for løpere
 
God smak, god energi