Foto: Casall
Studio

Foto: Casall

Mobilitetstrening

Casall-ambassadør Peter Szabo er bevegelighetstrener og naprapat ved UCSP (Under Construction Sport Performance). Han har lagd to treningsprogrammer med enkle mobilitetsøvelser som er lette å gjøre mellom møter, kaffepause eller etter en lang dag på jobben.


Disse øvelsene kan du prøve ut både hjemme og på treningsstudio.


«FLOW IN FRONTAL PLANE»

Denne øvelsen fokuserer på bevegelse, tøying og aktivering av lysken, ryggrad og beinmuskler.

 

Trå til siden og land med det ene beinet i en 90 graders vinkel og det andre strukket ut. Dytt fra med foten og plasser den over den andre sånn at bena krysses. Rekk en hånd opp i været og len deg mot siden for å strekke ut hele siden av kroppen.

 

«FLOW IN FLEXION AND EXTENTION»

I denne mobilitetsøvelsen skal du fokusere på bevegelsen mellom fleksjon og ekstensjon samtidig som du tøyer og aktiverer bakside og indre hofte.

 

Stå med beina fra hverandre og se fremover. Bøy deg over knærne dine med en liten krum i ryggen mens armen din strekker seg bakover. Ta et stort steg forover og strekk armene over hodet mens ryggen er bøyd bakover.

«GLUTE ACTIVATION AND STRETCH»

Dette er en øvelse som passer godt for deg som har sittet foran pc-skjermen eller slappet av i sofaen for lenge da den fokuserer på uttøying og aktivering av setemuskulaturen.

 

Stå med hoftebreddes avstand mellom beina. Kryss foten bak og sett deg forsiktig ned på leggen. Strekk ut armene. Bytt bein og repeter.

«GROIN AND GLUTESTRETCH + ACTIVATION»

Denne øvelsen fokuserer på setemuskulaturen og innside- og utside lår. Den aktiverer blodstrømmen i områder som kan være litt stive etter en lang dag med statisk sitting.


Ta et steg til siden og land i en 90 graders vinkel med beinet, mens det andre er rett. Plasser hendene på gulvet foran deg. Løft og beveg det rette beinet bak det andre. Hold brystet hevet og plasser en hånd på hoften og løft hoften opp mot taket. 

«JOYSTICK»

Denne øvelsen passer bra for deg som vil ha mer bevegelse i ryggraden, retning forover. Fokuset skal være på å gjøre bevegelsen i ryggraden så stor som mulig.

 

Klem noe i omgivelsene – en pute fungerer fint. Bøy deg ned mot knærne og krum ryggen litt mens du klemmer puten. Begynn rolig å rotere ryggen din i en sirkel. Bytt retning når sirkelbevegelsen er fullført.

«THORACIC OPENER ON YOUR WORKDESK»

Det er på sin plass å strekke, samt åpne opp, brystkassen etter en lang dag med hjemmekontor foran PCen.

 

 Sett deg ned på knærne foran pulten og plasser albuene på skrivebordet. Begynn rolig å bevege hodet «mellom» armene for å skape en ekstensjon samtidig som muskulaturen i brystkassen åpnes.

Tilbake
Eksperttips
 
Langrenn

Velg riktig langrennski

 
Topptur
Vit hva du skal se etter
 
Topptur
Slik fungerer skredsøkeren
 
Langrenn
Smøre ski - så enkelt gjør du det
 
Topptur
Dette bør du ha i topptursekken