Casall

Casall

Øvelser med kettlebell

Øvelser med kettlebells bygger både styrke, utholdenhet og fleksibilitet på samme tid. Det er viktig å fokusere på å aktivere kjernen i alle øvelsene, noe som betyr at man får trent mage i samme slengen!


Det burde bli gjort 12 repetisjoner x 4 sett for hver øvelse.

«Thrusters» med kettlebell

Hold kettlebellen inntil brystet med begge hendene. Gå ned i en dyp knebøy og skyv opp igjen slik at du ender stående. Når du er oppe igjen løfter du armene og vekten over hodet.

 

Roing med kettlebell

Bøy overkroppen og aktiver kjernen for å holde ryggen rett. Hold kettlebellen i håndtakene. Dra kattlebellen mot brystet og returner til utgangsposisjon. På toppen av øvelsen skal du fokusere på å skyve skulderbladene mot hverandre og holde brystet hevet.

 

Skulderpress med kettlebell

Hold kettlebellen i en hånd mens den andre hviler på hoften. Press armen rett opp over hodet og returner til utgangsposisjon. Repeter på den andre siden.

 

Baklengs utfall med kettlebell

Stå med begge føttene samlet og ta et steg bakover til utfallsposisjon. Her jobbes det med et bein av gangen. Fokuser på å holdet beinet i en 90 graders vinkel. Tips: roter overkroppen bakover for å aktivere bakside lår og rumpe.

 

«Russian twist» med kettlebell

Sitt på rumpa med beina over bakken. Trekk inn magen og samle beina. Roter kettlebellen fra en side til den andre. Jo nærmere ryggen er gulvet, jo vanskeligere er øvelsen.

 

Strake markløft med kettlebell

Stå med kettlebellen mellom beina. Bøy overkroppen fremover og fokuser på å være rett i ryggen, aktivere kjernen og ha en liten knekk i knærne. Løft kettlebellen ved hjelp av beina og rumpa. Repeter.

Tilbake
Eksperttips
 
Langrenn

Velg riktig langrennski

 
Topptur
Vit hva du skal se etter
 
Topptur
Slik fungerer skredsøkeren
 
Langrenn
Smøre ski - så enkelt gjør du det
 
Topptur
Dette bør du ha i topptursekken