Hedvig Wessel trives i fjellet. Både sommer og vinter.
Topptur

Hedvig Wessel trives i fjellet. Både sommer og vinter.

Skal bli best i verden

Fjoråret ble brukt til å lære, i år vil Hedvig Wessel (24) bli verdensmester i frikjøring.


– Det er vanskelig å beskrive hvor gira jeg er for årets sesong. Det har vært en lang sommer, og jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier Wessel.

Allerede som 14-åring debuterte Wessel i World Cup i kulekjøring. Syv år etter debuten begynte motivasjonen å forsvinne, samtidig som hun hadde fått øynene opp for fjellets gleder. Interessen for å være i fjellet og stå på ski med venner blomstret, nå er hun klar for sin andre sesong i Freeride World Tour.

– Jeg var klar for å gjøre noe nytt og jeg er utrolig glad for at valgte å gå fra kulekjøring til frikjøring. Nå har jeg på alvor oppdaget hva fjellet kan by på og jeg har også lagt mye av årets barmarkstrening til høyden. Tiden på fjellet er den jeg har satt mest pris på i sommer.

Samtidig som Wessel kjører konkurranser og planetens beste pudder, produserer Hedvig sin egen web-serie, Hedvig’s Way. Konkurransene vil utgjøre grunnlaget for en web-serie Wessel produserer i samarbeid med sine partnere. 

– Jeg skal fortsette å gjøre mitt filmprosjekt Hedvig's Way. Serien er viktig for meg, så fokuset i vinter kommer til å være delt mellom film og konkurranser, men alt komme til å handle om skikjøring. 

Tidligere skistart skal gi gull

Freeride World Touren er kort. Første runde avvikles i Hakuba, Japan i januar og femte og siste konkurranse kjøres i Verbier i Sveits i månedsskifte mars-april. Derfor er utøverne avhengig av at toppformen er på plass helt fra startskuddet i januar til målgangen i april.

Ettersom jeg studerer på fulltid, har jeg har ikke rukket å trene mer barmark i år enn tidligere, men for oss frikjørere er ben- og magestyrke viktig, så det er det jeg har fokusert på i sommer. Samtidig må jeg klare å holde et høyt energinivå over mange timer på fjellet. Derfor har jeg syklet mye landvei og gått fjellturer. Da jeg var på landslaget i kulekjøring hadde jeg aldri tid til det, sier Wessel.

Planen videre er å finne mye snø og stå mer på ski enn tidligere sesonger.


– På grunn av studiene fikk jeg kjørt lite på ski før konkurransestart i fjor. Det skal jeg endre på i år. Fra desember kommer jeg til å ha mindre forpliktelser på skolen. Da kommer jeg til å reise mye og sørge for at jeg alltid er på steder med masse snø hvor jeg kan stå mye på ski.

Og i år kjører ikke Wessel bare for å ha det gøy.

– I år vil jeg vinne Freeride World Tour!

Mange høydepunkter

Skifavorittene til Wessel er Verbier i Sveits og Åre i Sverige, men når medaljesuget har begynt å prege henne, er det to andre destinasjoner hun gleder seg mer til. Den ene inkluderer en drømmereprise fra i fjor.

– Jeg er veldig glad i Verbier og Åre, men jeg tok min første seier i Fieberbrunn i Østeriket i fjor. Det blir utrolig kult å komme tilbake og forhåpentligvis gjenta suksessen.

Tre av de fem konkurransene i Freeride World Tour, kjøres i Europa mens det kjøres en konkurranse i Asia og Nord-Amerika. Det er den eksotiske sesongåpningen 24-åringen gleder seg aller mest til.

– Jeg gleder meg veldig til å kjøre i Hakuba. Høye topper, mye snø og mange nedkjøringsmuligheter. Det blir Gøy!

Head siden 2018

Wessel signerte kontrakt med ski, støvel og stavprodusenten Head i fjor og har siden det kjørt med Head Kore. En avtale hun er veldig forøyd med å ha inngått.

– Jeg bruker mer eller mindre alltid mine Head Kore 105, 180, og jeg elsker dem. Hvis det er megapudder trenger jeg litt mer bredde så da bruker jeg Kore 117, 180. Kore-serien er utrolig gode ski, sier Wessel.

 


Tilbake
Eksperttips
 
Løp

5 tips til utendørs intervalltrening

 
Løp
8 nyttige tips for deg som vil begynne å løpe
 
Studio
Styrketrening du kan gjøre hjemme
 
Løp
Styrketrening for løpere
 
God smak, god energi