Foto: Polar
Løp

Foto: Polar

Bruker du pulsklokke, får du mer ut av treningen

Har du nok motivasjon, kan en pulsklokke gjøre drømmer til realistiske mål.Pulsmåling bidrar til at du lettere kan styre intensiteten på treningen din, og sørge for at du får maksimalt ut av hvert treningsminutt. Pulsbasert trening hjelper deg å vite hvor hardt kroppen din jobber, og gjør det enkelt å planlegge, gjennomføre og analysere treningsøktene dine.

 

Det første du må gjøre for å komme i gang med pulsklokken din, er å legge inn riktige opplysninger om deg i klokken. Dette gjelder alder, kjønn, vekt, aktivitetsnivå og makspuls. Er ikke opplysningene i klokken riktig registrert, vil heller ikke tilbakemeldingen du får fra pulsklokken , være riktig.


Alle de ovennevnte opplysningene kjenner nok de fleste av oss fra før, med unntak av makspuls. Makspuls er den høyeste pulsverdien du kan oppnå under fysisk anstrengelse, og angir hjertets maksimale kapasitet. Makspuls er avgjørende for hvilke pulssoner du har, og dermed også vurderingen av intensiteten på den treningen du gjør. Sett av en treningsøkt for å ta en makspulstest slik at du finner din verdi. En forklaring på hvordan du finner makspuls, står nederst på siden.

 

Pulsklokkene til Polar deler intensitet inn i fem ulike pulssoner. Trening i de ulike pulssonene gir ulikt resultat på treningen din, og en variasjon mellom disse er det som vil gi best resultat i formutvikling over tid.

Hver pulssone medfører sine egne fordeler, og kunnskap om disse, hjelper deg å oppnå effekten du ønsker fra treningen.


For å kunne følge intensiteten under treningsøkten, og være sikker på at du har rett belastning, er du avhengig av å få denne informasjonen fra en pulsklokke. 


Skreddersy ditt eget løpeprogram

Mange setter seg mål for årets trening. Hvis målet er en konkurranse, synes mange det kan være vanskelig å vite hvordan treningen skal legges opp for å kunne være i best mulig form på konkurransedagen. Derfor har noen pulsklokker utviklet en løsning der du enkelt kan sette opp et personlig løpetreningsprogram som veileder deg gjennom treningen frem til målet er nådd.


Løpeprogrammet justerer seg i løpet av treningsperioden, avhengig av hva slags trening du gjør underveis. Det tar hensyn til din nåværende kondisjon og gir deg beskjed når du kan øke innsatsen et hakk, samt når du trenger å roe ned.


I tillegg til løpeøkter, kan du få støtteøvelser med videoveiledning for å styrke kjernemuskulatur og bevegelighet, som er viktig for ytterligere utvikling av løpeformen. Følger du løpeprogrammet vil du få optimal treningsveiledning for å nå målet ditt, samtidig som det tilrettelegger best mulig for at du skal unngå overbelastning og skader underveis i perioden.

Polar

Ignite M/L Pulsklokke

1.999,-

Vis i nettbutikk

Ingen hvile, ingen gevinst

Er du godt i gang med trening og trener regelmessig, er det viktig å finne rett balanse mellom trening og restitusjon. Trener du hardt uten at kroppen får mulighet til å hente seg inn, vil du over tid ha stor sjanse for overbelastning, skader og senket prestasjonsnivå.


Restitusjonsstatus er en funksjon som gir deg et overslag over tiden du trenger for at du skal hente deg inn etter trening. Restitusjonsstatusen din finner du blant annet i Polar-klokker. Restitusjon etter trening blir bedre med en god natts søvn. Derfor har Polar også utviklet en funksjon som gjør at du enkelt kan følge søvnen din.

 

På bakgrunn av søvn-informasjonen kan du finjustere søvnen, hvis du selv syns du trenger det. Det er flere ting du kan gjøre slik at det blir lettere å falle i søvn og sove godt. Stress er derimot søvnens fiende, så du bør prøve å ha et avslappet forhold til dette med søvn.

 

Slik finner du makspuls


  1. 15 minutter rolig oppvarming
  2. 2x 3-4 minutter drag i slak motbakke


  • Ha 1-2 minutter aktiv hvile mellom dragene
  • Løp det første draget hardt, men kontrollert. På det andre draget øker du farten etter 2 minutter og løper til utmattelse. Spurt alt du har på slutten.
  • Se på klokken hva du har som høyeste puls og legg til 3-5 slag på denne, så har du din makspuls. Denne legger du inn som en av dine personlige opplysninger i klokken. 

 

Tilbake
Eksperttips
 
Løp

5 tips til utendørs intervalltrening

 
Løp
8 nyttige tips for deg som vil begynne å løpe
 
Studio
Styrketrening du kan gjøre hjemme
 
Løp
Styrketrening for løpere
 
God smak, god energi