Foto: Fjellrevenshop.no
Topptur

Foto: Fjellrevenshop.no

Turtips: Besseggen


Beregn tid: 6-8 timer


Lengde:16km 


Høyeste punkt:1743 moh


Besseggen kan være hektisk i høysesongenog jeg liker å komme meg på den tidligste båten fra Gjendesheim, slik at jeg slipper for mye kø, for mange folk langs stien og kan nyte roen.


Valg av fottøy for min del over Besseggen er lettere fjellsko med halvstiv konstruksjon og god såle, som gir godt grep på våt stein. På kropp har jeg enten fjelltights eller shorts, tynnere ullskjorte innerst og en turskjorte utenpå. I sekken på 30-40 liter har jeg med matpakke, liten turbrenner, camelback, lettere vindjakke, tynnere lue og andre nødvendigheter jeg føler for. Er været skiftende og du er usikker, ta med en regnponcho eller regnjakke.


Ved ankomst til Memurubu, så er det bare å ta av seg jakke og andre ytterlag. Den første timen går rett opp og du blir svett og varm.

Belønningen på toppen bør nytes – ta gjerne en rask liten pause og nyt 360° utsikten. Jeg pleier å ta med meg en toppmontert brenner fra Primus og serverer nykokt kaffe til turfølget. Det byr på topp stemning og ekstra hygge!

Fram til selve Eggen, går det jevnt bortover – ta gjerne en matpause på ca. 1500moh, få opp blodsukkeret og se på aktiviteten oppover Eggen.Oppover Eggen kan det være bratt og vått, her vil sko med god såle hjelpe deg. Stopp gjerne der det egner seg og nyt utsikten bakover mot Gjendevannet.


På toppen går det langt og relativt flat bortover med mye stein og til tider vind. En lett tilgjengelig vindjakke i sekken kan være lurt. God tur!


Tilbake
Eksperttips
 
Løp

5 tips til utendørs intervalltrening

 
Løp
8 nyttige tips for deg som vil begynne å løpe
 
Studio
Styrketrening du kan gjøre hjemme
 
Løp
Styrketrening for løpere
 
God smak, god energi